Scratch Mattheus-passion

banner-mp2016Ons orkest heeft een jarenlange traditie in het begeleiden van een groot ad-hoc koor bij de Mattheus Passion in scratchvorm.

Zoals bekend zijn het eigenlijk twee wat kleinere orkesten, die nu eens samen en dan weer ‘tegen’ elkaar spelen, voorstellende twee groepen mensen, die het met elkaar eens/oneens zijn. Maar meer in metafore zin symboliseren zij: goed en kwaad of licht en donker …. Dit geldt ook voor de koren. Hoe dan ook, orkestraal gaat het om een tamelijk grote bezetting.

De traditie kreeg faam in het hele land; er kwamen soms zelfs violisten uit Limburg! “Zwaan kleef aan” deed zijn werk. Het is dan ook heerlijk om deze onsterfelijke muziek zelf te spelen!

Zaterdag 5 maart 2016 gaat het er weer van komen.
Het orkest repeteert apart één keer vooraf: op zondag 28 februari, van 13.00 to 17.00 uur in de Martin Luther Kingschool, van Zeggelenplein 31, Haarlem

Alles begint vroeg op 5/3 in de Agathakerk in Beverwijk.
Hele dag met koor, solisten en orkest scratchen, o.l.v. Paul Valk.
Om 16.00 uur uitvoering,- overigens maar voor een handjevol toehoorders en dat komt goed uit, want de Agathakerk barst al zowat uit zijn voegen met alle uitvoerenden.
Na afloop ben je kapot, maar zeer voldaan. Veel kippenvelmomenten!

De koorleden krijgen voor 25 euro een CD om thuis te oefenen voor hun sopraan/alt/tenor/bas partij. Van die 25 euro wordt de Agathakerk afgehuurd, de dirigent, solisten, gastspelers & orkest betaald, koffie, etc.
Enkele professionele gastspelers zijn o.a. een organist(e) om alles bij elkaar te houden en een soms een gambist.
Men is zò gretig om te zingen, dat de koorinschrijving binnen een kwartier vol is. Ook het vinden van orkestleden is zelden een probleem.

Alles wordt georganiseerd door de “Stichting Kleine Mattheus” (het woord “Kleine” betekent, dat de M.P niet integraal wordt uitgevoerd. Het wordt wel elk jaar meer….).

Een geweldige happening!

info en opgeven:
Bastiaan Regoort: bastiaanregoort@hotmail.com
Fransje Smit: smitfransje@gmail.com


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
05/03/2016
09:00 - 18:00

Locatie
Agathakerk